SEARCH

Found 713 related files. Current in page 16

gambar animasi bergerak screw rotary compressor

TUNE-UP KIT INSTRUCTIONS - Briggs & Stratton

Draining Oil S Start engine and run until warm. Stop engine. Disconnect spark plug wires to prevent accidental starting. S Remove oil drainplug and capture waste oil in an approved container. Dispose of waste oil properly, see Fig. 1, when completed, tighten plug. S Replace oil filter every 100 hours of operation. Before installing new oil filter, lightly oil filter gasket with fresh, clean engine oil. Screw filter on by hand until gasket contacts filter adapter. Tighten 1/2 to 3/4 turn, see, Fig. 2. Replace and Install Foam Pre-Cleaner if equipped and Paper Cartridge Air Filter S Clean air filter assembly parts. If your kit contains Briggs & Stratton paper cartridge part #693141. You can extend the replacement of the air cleaner cartridge to 100 hours of operation, unless operating under dusty conditions. A precleaner is not required for use with this paper cartridge. S Make sure cover is properly installed before starting engine. S Use Briggs & Stratton certified SAE 30 oil, part number 100028, 48 oz. (1.418 liters) or 100005, 20 oz. (.6 liters). A  S Start engine and run for five minutes. Shut down engine and recheck oil level on dipstick after engine cools for five minutes. (Wipe dipstick before checking oil.)

AUTO-SCAN FM RADIO KIT - Elenco
by dietdude 0 Comments favorite 19 Viewed Download 0 Times

AUTO-SCAN FM RADIO KIT MODEL FM-88K ELENCO® 150 Carpenter Avenue Wheeling, IL 60090 (847) 541-3800 Website: www.elenco.com e-mail: elenco@elenco.com To see our complete line of Educational Products go to WWW.ELENCO.COM Assembly and Instruction Manual ELENCO ® Copyright © 2011 by ELENCO® All rights reserved. No part of this book shall be reproduced by any means; electronic, photocopying, or otherwise without written permission from the publisher. 753050 PARTS LIST GLOSSARY (Continued) If you are a student, and any parts are missing or damaged, please see instructor or bookstore. If you purchased this kit from a distributor, catalog, etc., please contact ELENCO® (address/phone/e-mail is at the back of this manual) for additional assistance, if needed. DO NOT contact your place of purchase as they will not be able to help you. RF Radio Frequency. Sensitivity The ability of a receiver to pick up low-amplitude signals. Speaker An electronic device that turn electric impulses into sound. Surface-mount Technology RESISTORS Symbol R5 R1 R3 R4 R2 R6/S3 Value Color Code 10Ω 5% 1/4W brown-black-black-gold 680Ω 5% 1/4W blue-gray-brown-gold 5.6kΩ 5% 1/4W green-blue-red-gold 10kΩ 5% 1/4W brown-black-orange-gold 18kΩ 5% 1/4W brown-gray-orange-gold Potentiometer 50kΩ & switch w/ nut & washer Part # 121000 136800 145600 151000 151800 192522 CAPACITORS Qty. r1 r1 r1 r1 r1 r1 r1 r1 r2 r1 r1 r6 r2 r1 r1 r2 Symbol C6 C7 C10 C5 C8 C4 C13 C23 C11, C12 C15 C19 C3, C9, C14, C16, C17, C* C21, C22 C20 C1 C2, C18 Value 33pF 82pF 180pF 220pF 330pF 470pF 680pF 1500pF 3300pF 0.033μF 0.047μF 0.1μF 10μF 22μF 100μF 220μF Description Discap (33) Discap (82) Discap (181 or 180) Discap (221 or 220) Discap (331 or 330) Discap (471 or 470) Discap (681 or 680) Discap (152) Discap (332) Discap (333) Discap (473) Discap (104) Electrolytic radial Electrolytic radial Electrolytic radial Electrolytic radial Part # 213317 218210 221810 222210 223317 224717 226880 231516 233310 243318 244780 251010 271044 272244 281044 282244 COILS Qty. r1 r1 Symbol L2 L1 Value Qty. r1 r1 r1 r1 r1 Symbol D1 D2 D3 U2 U1 Description Coil 4-turn Coil 6-turn Value BB909/BB910 1N4001 Part # 430150 430160 SEMICONDUCTORS LM-386 or identical TDA7088T or identical Description Varactor Semiconductor silicon diode Red LED 3mm Low voltage audio power amplifier FM receiver SM installed on PC board Part # 310909 314001 350003 330386 MISCELLANEOUS Qty. r1 r1 r2 r1 r1 r1 r1 r1 Description Antenna FM PC board w/ installed U1 (TDA7088T) Push button switch 12mm Battery holder Speaker 8Ω Cap push button switch yellow Cap push button switch red Knob pot / switch Qty. r1 r2 r1 r1 r1 r 3” r1 Part # 484005 517038 540005 590096 590102 622001 622007 622050 -1- Description Screw M1.8 x 7.5mm Antenna screw M2 x 5mm Nut M1.8 Socket IC 8-pin Speaker pad Wire 22 ga. solid Solder Lead-free Part # 641100 643148 644210 664008 780128 834012 9LF99 Trimmer A semiconductor component that can be used to amplify signals, or as electronic switches. Varactor A method of using special components that are soldered to the PC board’s surface. A diode optimized to vary its internal capacitance with a change in its reverse bias voltage. Voltage Electrical potential difference measured in volts. An adjustable fine-tuning resistor, capacitor, or inductor of small values. Voltage Regulator A circuit that holds the DC voltage. QUIZ INSTRUCTIONS: Complete the following examination, check your answers carefully. 6. The capacitance of the varactor is determined by . . . r A) the voltage level. r B) the amount of current in the circuit. r C) the signal strength of the RF carrier. r D) the amount of resistance in the circuit. 1. The number of cycles produced per second by a source of sound is called the . . . r A) amplitude. r B) vibration. r C) sound wave. r D) frequency. 7. The ability to select a specific band of frequencies, while rejecting others, is called . . . r A) selectivity. r B) sensitivity. r C) demodulation. r D) none of the above. 2. The frequency of the modulating signal determines the ... r A) number of times the frequency of the carrier changes per second. r B) maximum deviation of the FM carrier. r C) maximum frequency swing of the FM carrier. r D) amount of amplitude change of the FM carrier. 8. The process of mixing two signals to produce a third signal is called . . . r A) filtering. r B) detecting. r C) rectification. r D) heterodyning. 3. The FM broadcast band is . . . r A) 550 – 1,600kHz. r B) 10.7MHz. r C) 88 – 108MHz. r D) 98.7 – 118.7MHz. 9. The circuit designed to supply substantial power output into low impedance load is called . . . r A) power supply. r B) pre-amplifier. r C) power amplifier. r D) detector. 4. The AFC circuit is used to . . . r A) automatically hold the local oscillator on frequency. r B) maintain constant gain in the receiver to prevent such things as fading. r C) prevent amplitude variations of the FM carrier. r D) automatically control the audio frequencies in the receiver. 5. The device most often used for changing the local oscillator frequency with the AFC voltage is a . . . r A) feedthrough capacitor. r B) variable inductor. r C) varactor. r D) trimmer capacitor. 10. The gain of the LM-386 amplifier can be set in range from . . . r A) 1 to 20. r B) 20 to 200. r C) 0 to 200. r D) 50 to 100. Answers: 1. D, 2. A, 3. C, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. D, 9. C, 10. B

contents - DeWalt
by esuba_ocud 0 Comments favorite 22 Viewed Download 0 Times

CONTENTS CORDLESS POWER TOOLS 12V & 20V MAX* Chargers . . . . 12V MAX* Combo Kits. . . . . . . 18V Combo Kits . . . . . . . . . . 20V MAX* Combo Kits. . . . . . . 36V Combo Kits . . . . . . . . . . Adhesive Dispensers . . . . . . . Band Saws . . . . . . . . . . . . Batteries & Chargers . . . . . . . Bi-Metal Cordless Bandsaw Blades Charger/Radio. . . . . . . . . . . Circular Saws . . . . . . . . . . . Concrete Vibrator . . . . . . . . . Cut-Off Tools . . . . . . . . . . . Cut-Out Tool. . . . . . . . . . . . Drill/Drivers . . . . . . . . . . . . Flashlights. . . . . . . . . . . . . Floodlights . . . . . . . . . . . . Hammer Drills . . . . . . . . . . . High Torque Wrenches. . . . . . . Impact Drivers & Wrenches . . . . Instruments . . . . . . . . . . . . Jig Saws . . . . . . . . . . . . . Nailers . . . . . . . . . . . . . . Reciprocating Saws . . . . . . . . Right Angle Drills . . . . . . . . . Rotary Lasers . . . . . . . . . . . Screwdrivers . . . . . . . . . . . SDS Rotary Hammers . . . . . . . Shears . . . . . . . . . . . . . . Vacuums . . . . . . . . . . . . . Work Lights . . . . . . . . . . . . Angle Grinders - Small, Medium & Large . . . . . . . . . . . . . Band Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Chipping Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Chop Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Circular Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Air Hoses . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Combo Kits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Hand Carry - Electric. . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Wheeled Portable - Electric. . . . . . . . . . . . . Cordless SDS Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . Cut-Off Machines . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Demolition Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Die Grinders. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Drills - Electronic Clutch & Specialty (1/2") . . . . . . . . . . . . . Drills - VSR (1/4”, 3/8” & 1/2”) . . . . . . . . . . . . . . . . . . Drill - VSR Right Angle (3/8”). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dust Extraction for Grinders . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dust Extraction for Large Rotary Hammers & SDS Rotary Hammers Dust Extractor Attachments & Connectors . . . . . . . . . . . . . Dust Extractor Vacuums . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Grinder Accessories . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Grinders - Bench & Straight . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hammerdrills . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hand Planers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Handheld Tile Saw. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Heat Guns. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . High Performance Angle Grinders - Small (Body Grip & Trigger Grip) Impact Wrenches . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jig Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Laminent Trimmers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Miter Saw Stands . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Miter Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Multi-Cutter® Saw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nailer - Coil Framing & Palm. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nailers - Finish/Brad, Framing, Roofing and Finish & Framing . . . Nibblers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Optical Instruments . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pavement Breaker. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Plate Joiner & Plate Joiner Blade . . . . . . . . . . . . . . . . . Polishers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Random Orbital Sanders. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Reciprocating Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Routers & Router Accessories . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sanding Pads . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Screwdrivers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Scroll Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . SDS MAX Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . SDS Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Shears . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Spline Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Staplers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Table Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Thickness Planers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Tile Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Track Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

NI 9758 Port Fuel Injector Driver Module User Manual - National ...

The National Instruments 9758 Port Fuel Injector (PFI) Driver Module includes a CompactRIO (cRIO) module for driving low and high impedance Port Fuel Injectors (PFI) and general purpose automotive solenoid valves and actuators. The NI 9758 includes a LabVIEW FPGA VI for controlling each driver channel. Each PFI channel is individually controlled for timing and duration. Each general purpose low-side solenoid driver is PWM controlled, capable of 0% to 100% duty cycle operation. Features: • 4-channel low or high impedance PFI driver – Turnable current level and duration for each phase – Optional recirculation at end of pulse – • Two phase current control – Open and short circuit detection and reporting with short circuit disable 4-channel general purpose low-side solenoid driver – 1.5 A continuous duty – PWM controlled • • – 2 Hz to 10 kHz frequency operation • • 0% to 100% duty cycle operation 500 ns resolution Open and short circuit detection and reporting with short circuit disable External power supply of 7 V to 32 V Pinout Figure 1. NI 9758 Pin Assignments 2 | ni.com | NI 9758 User Manual Hardware The NI 9758 provides four port fuel injector drivers and four general purpose low-side solenoid drivers in a NI CompactRIO module. Powering the Module The NI 9758 requires power from two different sources, a 15-pin D-SUB (HD15) connector and the external screw-terminal connector. The CompactRIO backplane male high density D-SUB 15-pin (HD15) connector mates with the module’s female HD15 connector. This power source provides a regulated 5 V and ground to various digital logic functions within the module. The CompactRIO 5 V source is active whenever the CompactRIO or R Series Expansion Chassis is properly powered. The NI 9758 should only be powered at the HD15 connector by plugging it into a CompactRIO or R Series Expansion Chassis. The NI9758 HD15 connector should not be connected to any other device. The external screw-terminal connector with the terminals labeled BATT (0) and GND (9) provide a second power source. Typical power sources will be from automotive 12 V or 24 V battery systems. The NI 9758 can accept power from 7 V to 32 V. The NI 9758 requires a maximum of 100 mA from an external power supply. When actuators and injectors are connected to and powered from the same power supply as the NI 9758, a battery or power supply capable of 10 A continuous output will be required under a full load. The NI 9758 requires both external power and power from the CompactRIO backplane. The high current path is directed through the BATT and GND terminals on the front of the NI 9758, not through the HD15 backplane connector. Note ...

APR Injector Installation
by banteng_murka 0 Comments favorite 26 Viewed Download 0 Times

B6 A4 INJECTOR APR, LLC 1027-B Opelika Road Auburn Alabama 36830 I N S TA L L AT I O N Tool Needed: - Flathead Screwdriver (large) - Flathead Screwdriver (small) - Ratchet - 5mm Allen Socket If you are using the APR Injectors, you will also need the following: - M27x1.5 Hand Tap - 20mm Allen Socket - 18mm Socket APR Injectors with Seats and Special Tool Tools Needed APR, LLC 1 0 2 7 - B O p e l i k a R o a d A u b u r n A l a b a m a 3 6 8 3 0 Step 1 Remove the Engine cover. Use a large flathead screwdriver to remove the three quarter-turn screws. Installation Procedure APR, LLC 1027-B Opelika Road Auburn Alabama 36830 Step 2 Relieve Fuel Pressure. WARNING: ENGINE MUST BE COOL! Remove the fuel filler cap to alleviate pressure in the fuel system. Remove the fuel rail pressure cap. The cap is a small black cap fitted to the end of the fuel rail. With a small flat head screw driver depress the valve release pin. CAUTION! Fuel will exit under pressure! Use a rag to cover the valve as you release the fuel pressure. APR, LLC 1 0 2 7 - B O p e l i k a R o a d A u b u r n A l a b a m a 3 6 8 3 0 Step 3 Remove Fuel Rail Bolts. To remove the fuel rail, unfasten the two 5mm allen head cap bolts. Be careful not to drop them into the engine bay. APR, LLC 1027-B Opelika Road Auburn Alabama 36830

centrifugal pump selection, sizing, and interpretation of performance

Pumps may be classified in two general types, dynamic and positive displacement. Positive displacement pumps are those in which energy is imparted to the liquid in a fixed displacement volume, such as a casing or a cylinder, by the rotary motion of gears, screws, or vanes, or by reciprocating pistons or plungers. Centrifugal pumps are dynamic pumps. Energy is imparted to the liquid by means of a disk with curved vanes rotating on a shaft called the impeller. The impeller imparts kinetic energy to the fluid by means of its shape and high rotational velocity. This energy is transformed to pressure energy when the fluid reaches the pump casing (see Figure 1-12). The pressure head difference between the inlet and the outlet, or Total Head produced by the pump, is proportional to the impeller speed and diameter. Therefore, to obtain a higher head, the rotational speed or the impeller diameter can be increased. To learn more about how a centrifugal pump increases a fluid's pressure, see reference 15. How a pump produces pressure is beyond the scope of this book, but an interesting experiment you can try at home will illustrate a similar process. A small plastic bottle is required to which a string is attached. Twist a rubber band around the bottle’s neck a few times and attach two 3-foot long strings, one on each side of the glass. Tie the other ends of the string together, fill the glass half full with water and hold it suspended from the strings. Start spinning. As you may have guessed, the fluid inside the glass will become pressurized. How do you know that the fluid is pressurized? To prove it to yourself, make a very small hole in the glass bottom. Make the hole just large enough for water to dribble through. Now spin the glass again. The water will spray out of the glass bottom no matter what its position, up or down. ...

Electrolux Major Appliances 30-INCH SLIDE-IN INDUCTION ...

DESCRIPTION Housing Assembly, induction, w/electronics Generator, circuit board, left hand, 2 zone Generator, circuit board, right hand, 2 zone Filter, circuit board, large Cooling Fan Assembly, large Communication Cable, generator, 18", to filter, X10/X12 Communication Cable, generator, 6", to filter, X10/X13 Power Cable Set, filter, 18", black, to generator, X7/X1 Power Cable Set, generator, 6", blue, to filter, (2), X1/X8-X1/X55 Power Cable Set, filter, 18", blue, to generator, X8/X2 Power Cable Set, generator, 6", black, to filter, X2/X7-X2/X56 Ground wire, 5.5" Screw ground Subframe, control Control Assembly, glass, black, w/interface Controller, electronic, ES630 Screw, control mtg, 6-32 x .25, (5) Panel, service, stainless Screw, 8-18 x 0.750, black Screw, #8-18 x 3/8, (10) Board, power, UIB Board, power supply, 8V, (2) Board, power supply 318402340 318384488 318402354 318402397 318341200 318341500 5303308449 08016432 5303211311 5303307980 5303324184 5304436875 5304453707 Harness, wiring, control panel Wiring Harness, alimentation, power board, to power supply Wiring Harness, interface, UIB board, to control Harness, wiring, generator Jumper, electronic, (2) Clamp, cord Fastener, wire tie Screw, truss head, 8-18 x 0.375 Screw, 8-18 x 0.500 Screw, 8-32 x 0.437, (4) Screw, 8-18 x 5/16, black Screw, 8-18 X 1/2, black, (3) Screw, 8-18 X 1/2 # Functional Parts * Non-Illustrated Parts PART NO. 318259220 318905600 318570500 318402800 318905702 318905703 318175508 318903105 318365800 318908003 318297303 318359500 318313601 318403202 5304471183 318138801 318126401 318903300 316445501 318603913 5304456367 318562200 318241006 318946400 318562300 318389400 318389000 316517600 318562500 318113111 318601302 318601206 316247800 318373001 5304435874 316247700 318386113 318285079 318294912 318372001 318570600 318579001 5303935061 5303323139 5303323144 318255806 318254916 318259114 318260007 318056298 318293702 DESCRIPTION Back, main Back, main, upper Panel, insualtion, top Plate, cover Panel, side, RH upper Panel, side, LH upper Screw, leveling, w/tee nut Shelf, oven, (2) Rack, broiler pan Shelf, oven Box, bake element Panel, service Bracket, bake element Bracket, service panel, (2) Screw, 6-32 x 17/32 Pan, broiler Insert, broiler pan Rack, oven shelf, (2) Switch, oven light, door frame Bracket, ladder mtg., (4) Rivet, ladder bracket, (8) Sensor Assy, w/switch, and bracket Lamp, oven, (2), halogen BULB, halogen, G9, 40W, 120V Bracket, rod Plate, retainer Seal, ring Spacer, oven door Sensor, oven temp probe Cord, electric Probe, meat temp Receptacle, probe Washer, lock, mtg Bracket, receptacle, temp probe Plate, covering, probe Nut, mounting Insulation, oven wrapper Insulation, oven back Insullation, bake element Insulation, 20.5 x 2.375, 1" thick, (2) Duct, cooling fan Bracket, wire Terminal Block Kit Screw, 10-24 x 0.906 Nut, 10-32 Element, broil, 4000W Element, bake, 2500W, 8 pass Shield, insulation, sides, (2) Panel, rear box Front, oven Spacer, control ...

SNMPTN 2012 Matematika - zenius.net

SNMPTN 2012 Matematika Doc. Name: SNMPTN2012MATDAS999 Version : 2013-04 halaman 1 01. Jika a dan b adalah bilangan bulat positif yang memenuhi ab = 220 - 219, maka nilai a+b adalah …. (A) 3 (B) 7 (C) 19 (D) 21 (E) 23 02. Jika 4log3 = k , maka 2log27 adalah … (A) k 6 (B) (C) (D) (E) k 6k 6 k6 k 03. Jika p+1 dan p-1 adalah akar-akar persamaan x2 - 4x + a = 0, maka nilai a adalah …. (A) 0 (B) 1 (C) 2 (D) 3 (E) 4 04. Jika f adalah fungsi kuadrat yang grafiknya melalui titik (1,0), (4,0), dan (0,-4), maka nilai f(7) adalah …. (A) -16 (B) -17 (C) -18 (D) -19 (E) -20 Kunci dan pembahasan soal ini bisa dilihat di www.zenius.net dengan memasukkan kode 2429 ke menu search. Copyright © 2012 Zenius Education SNMPTN 2012 Matematika, Kode Soal doc. Name: SNMPTN2011MATDAS999 version : 2013-04 | halaman 2 05. Semua nilai x yang memenuhi (x + 3)(x - 1) ≥ (x - 1) adalah (A) 1 ≤ x ≤ 3 (B) x ≤ -2 atau x ≥ 1 (C) -3 ≤ x ≤ -1 (D) -2 ≥ x atau x ≥ 3 (E) -1 ≥ x atau x ≥ 3 06. Jika 2x - z = 2, x + 2y = 4, dan y + z = 1, maka nilai 3x + 4y + z adalah …. (A) 4 (B) 5 (C) 6 (D) 7 (E) 8 07. Jika diagram batang di bawah ini memperlihatkan frekuensi kumulatif hasil tes matematika siswa kelas XII, maka persentase siswa yang memperoleh nilai 8 adalah…. (A) (B) (C) (D) (E) 12 % 15 % 20 % 22 % 80 % Kunci dan pembahasan soal ini bisa dilihat di www.zenius.net dengan memasukkan kode 2429 ke menu search. Copyright © 2012 Zenius Education SNMPTN 2012 Matematika, Kode Soal doc. Name: SNMPTN2011MATDAS999 version : 2013-04 | halaman 3 08. Ani telah mengikuti tes matematika sebanyak n kali. Pada tes berikutnya ai memperoleh nilai 83 sehingga nilai rata-rata Ani aalah 80, tetapi jika nilai tes tersebut adalah 67, maka rata-ratanya adalah 76. Nilai n adalah …. (A) 2 (B) 3 (C) 4 (D) 5 (E) 6 09. Nilai maksimum fungsi objektif (tujuan) f(x,y) = 3x + 2y dengan kendala x + 2y ≤ 12, x ≥ 2, dan y ≥ 1 adalah …. (A) 16 (B) 18 (C) 32 (D) 36 (E) 38 10. Jika dan , maka determinan matriks AB - C adalah …. (A) -5 (B) -4 (C) 5 (D) 6 (E) 7 11. Agar tiga bilangan a + 2, a - 3, a - 4 merupakan barisan aritmatika, maka suku ke dua harus ditambah dengan …. (A) -3 (B) -2 (C) -1 (D) 1 (E) 2 Kunci dan pembahasan soal ini bisa dilihat di www.zenius.net dengan memasukkan kode 2429 ke menu search. Copyright © 2012 Zenius Education SNMPTN 2012 Matematika, Kode Soal doc. Name: SNMPTN2011MATDAS999 version : 2013-04 | halaman 4 12. Jika suku pertama barisan aritmatika adalah -2 dengan beda 3, Sn adalah jumlah n suku pertama deret aritmatika tersebut, dan Sn+2 - Sn = 65, maka nilai n adalah …. (A) 11 (B) 12 (C) 13 (D) 14 (E) 15 13. Jika suatu persegi dengan sisi satu satuan dibagi menjadi 5 persegi panjang dengan luas yang sama seperti ditunjukkan pada gambar di bawah ini, maka panjang ruas garis AB adalah … (A) 3 5 (B) 2 3 (C) 2 5 (D) (E) 1 5 1 5 14. Di suatu kandang tedapat 40 ekor ayam, 15 ekor diantaranya jantan. Di antara ayam jantan tersebut, 7 ekor berwarna putih. Jika banyak ayam berwarna putih adalah 22 ekor, maka banyak ayam betina yang tidak berwarna putih adalah … (A) 5 (B) 7 (C) 8 (D) 10 (E) 15 Kunci dan pembahasan soal ini bisa dilihat di www.zenius.net dengan memasukkan kode 2429 ke menu search. Copyright © 2012 Zenius Education SNMPTN 2012 Matematika, Kode Soal doc. Name: SNMPTN2011MATDAS999 version : 2013-04 | halaman 5 15. Jika f(x) = ax + 3, a ≠ 0 dan f-1 (f-1(9)) = 3, maka nilai a2 + a + 1 adalah … (A) 11 (B) 9 (C) 7 (D) 5 (E) 3 Kunci dan pembahasan soal ini bisa dilihat di www.zenius.net dengan memasukkan kode 2429 ke menu search. Copyright © 2012 Zenius Education

Soal-Soal dan Pembahasan Matematika IPA SNMPTN 2012 ...

Soal-Soal dan Pembahasan Matematika IPA SNMPTN 2012 Tanggal Ujian: 13 Juni 2012 1. Lingkaran (x + 6)2 + (y + 1)2 = 25 menyinggung garis y = 4 di titik... A. ( -6, 4 ) B. ( 6 , 4) C. ( -1, 4 ) D. ( 1, 4 ) E. ( 5 , 4 ) Jawab: BAB XI Lingkaran Masukkan nilai y=4 pada persamaan (x + 6)2 + (4 + 1)2 = 25 (x + 6)2 = 25 – 25 = 0 x = -6 Didapat titik x = -6 dan y = 4  (-6,4) Jawabannya A 2. Jika 2x3 – 5x2 – kx + 18 dibagi x - 1 mempunyai sisa 5, maka nilai k adalah... A. -15 B. -10 C. 0 D. 5 E. 10 Jawab: BAB XII Suku Banyak Metoda Horner x3 x= 1 2 x2 x -k 18 2 2 -5 -3 -3 - k -3 ( -3- k) + = kalikan dengan x =1 (15 – k)  sisa =5 15 – k = 5 k = 15 – 5 = 10 Jawabannya E www.belajar-matematika.com 1 3. Luas daerah yang dibatasi oleh kurva y = x2, y = 1, dan x = 2 adalah... A. ∫ (1 − B. ∫ ( ) C. ∫ ( − 1) − 1) D. ∫ (1 − Jawab BAB XVI Integral E. ∫ ( ) − 1) Buat sketsa gambar untuk mengetahui batas luas: terlihat bahwa bidang luasnya (arsiran) bagian atasnya adalah y = x 2 dan bagian bawahnya y = 1 dengan dibatasi oleh batas atas x = 2 dan batas bawah x =1. Dalam notasi integralnya : b ∫ ( b b a a a L =  y2 dx -  y1 dx =  ( y 2  y1) dx − 1) Jawabannya C 4. ( ( A. B. ) ) = .... C. E. D. www.belajar-matematika.com 2 Jawab: BAB VII Trigonometri ( ( + 2 sin cos ) ) = = = =1 = 2 Jawabannya E 5. Lingkaran (x - 3)2 + (y - 4)2 = 25 memotong sumbu –x di titik A dan B. Jika P adalah titik pusat lingkaran tersebut, maka cos ∠APB = ... A. C. B. E. D. Jawab: BAB XI Lingkaran dan BAB VII Trigonometri Sketsa gambar: Lingkaran dengan pusat (3,4) APB merupakan segitiga. www.belajar-matematika.com 3 Untuk menjawab soal ini digunakan teorema di bawah ini: Aturan sinus dan cosinus C  b  a  A c B Aturan cosinus 1. a 2 = b 2 + c 2 - 2bc cos  2. b 2 = a 2 + c 2 - 2ac cos  3. c 2 = a 2 + b 2 - 2ab cos  Kita pakai rumus (3) c = AB = 6 a = b = AP = PB = √3 + 4 = √25 = 5 c 2 = a 2 + b 2 - 2ab cos P 2ab cos P = + − cos P = = = = . . . Jawabannya A 6. Grafik fungsi f(x) = ax3 – bx2 + cx + 12 naik jika.... A. b2 – 4ac < 0 dan a > 0 B. b2 – 4ac < 0 dan a < 0 C. b2 – 3ac > 0 dan a < 0 D. b2 – 3ac < 0 dan a > 0 E. b2 – 3ac < 0 dan a < 0 Jawab: BAB XV Differensial www.belajar-matematika.com 4 Syarat fungsi naik ( )>0 3ax2 - 2bx + c > 0  fungsi naik ( - , 0, + ) * variabel x2 > 0 3a > 0 a>0 *D<0 ( ) > 0 , maka tidak ada titik potong dan singgung di sb x sehingga D < 0  karena (-2b)2 – 4.3a.c < 0 4b2 – 12.a.c < 0 b2 – 3 ac < 0 didapat a > 0 dan b2 – 3 ac < 0 Jawabannya D 7. →0 = .... E. √3 √ A. -1 C. 1 B. -0 D. Jawab: XIV Limit Fungsi →0 = →0 = = = →0 →0 1 . 1. = = =1 Jawabannya C www.belajar-matematika.com

Fitting instructions for Geartronics GPI-4 Suzuki Hayabusa Gear ...

A reasonably competent amateur mechanic, using only basic hand tools, should be capable of fitting the Geartronics indicator in less than 1 hour. Step 1. Remove the screw at each side of the seat and remove the riders seat. Remove the 2 screws in front of the fuel tank. Lift the front of the tank and support at approximately 45° to gain access behind the engine. Step 2. Remove all screws securing the left hand lower fairing and carefully remove the panel to expose the bike frame. Note that there are 2 different sizes of screws! Remove the single screw & clip securing the insert panel located to the left of the instrument cluster. The centre of the clip should be pushed in, allowing the outer part to be pulled out. Step 3. Locate the gear position sensor connectors with reference to the photo below. Close up of gear position sensor connector The connectors are 3 pin white triangular, and have pink blue & black wires. Separate the 2 connectors by inserting a small screwdriver into the releasing latch and pulling the housings apart. DO NOT pull on the wires to separate the connectors as damage may result. Step 4. Plug the connectors on the Geartronics loom into the two connectors you separated in step 3. Run the Geartronics loom alongside the existing loom on the left hand side frame. Secure with the cable ties supplied in the kit. Step 5. The Geartronics control box should be fitted behind the fuse box located under, and in front of, the left handlebar. The control box should be mounted with the connector at the bottom so as to reduce the possibility of water ingress. Step 6. Route the display cable up and along the top of the instrument cluster and secure the display housing to the top of the cluster using double-sided adhesive tape provided. Take care not to make sharp bends in the display cable, as it is quite fragile. Step 7. Making the power connections: The black earth wire should be secured under the lower left hand instrument cluster screw as shown in the photo below. The red wire for the 12v supply can be connected to any convenient ignition switched feed. On the year 2000 model illustrated, it was found that the most convenient supply was that going to the front light cluster. The front light wiring harness connects to the main loom using a black rectangular connector located to the left of the fuse box. The 12v supply was found on the thick orange/red wire. Other year models may use a different colour code and if in doubt, reference should be made to the appropriate service manual. Splice the red wire into the lighting power feed using the 3M ‘Scotchlok’ connector provided. Step 8. Testing the display: check that the bike is in neutral and turn on the ignition. The display should read ‘N’. The function of the standard neutral lamp should be unaffected. If possible select 1st and 2nd gears and confirm that the display reads correctly. It will be unlikely that the other gears can be selected unless the engine is running, but if the display is reading correctly in Neutral and 1st then it is fair to assume that all is functioning correctly. Step 9. Ensure that no wires have been trapped or incorrectly routed, then replace the insert panel, the fairing and the seat. Remember that the fairing is secured using two different types of screw! Step 10. Finally, road test the bike to ensure that the display is reading correctly in all gears. The display should be easily visible, both from under the screen with you head down, or through the screen with you head up.

 121314151617181920