SEARCH

Found 597 related files. Current in page 11

cara kerja magnet coil

Nuclear Power for Electrical Generation - WordPress.com

Of the several known methods to produce electricity, by far the most practical for large scale production and distribution involves the use of an “electrical generator.” In an electrical generator, a magnet (rotor) revolves inside a coil of wire (stator), creating a flow of electrons inside the wire. This flow of electrons is called electricity. Some mechanical device (wind turbine, water turbine, steam turbine, diesel engine, etc.) must be available to provide the motive force for the rotor. When a turbine is attached to the electrical generator, the kinetic energy (i.e., motion) of the wind, falling water, or steam pushes against the fan-type blades of the turbine, causing the turbine, and therefore, the attached rotor of the electrical generator, to spin and produce electricity. In a hydroelectric power plant, water, flowing from a higher level to a lower level, travels through the metal blades of a water turbine, causing the rotor of the electrical generator to spin and produce electricity. In a fossil-fueled power plant, heat, from the burning of coal, oil, or natural gas, converts (boils) water into steam (A), which is piped to the turbine (B). In the turbine, the steam passes through the blades, which spins the electrical generator (C), resulting in a flow of electricity. After leaving the turbine, the steam is converted (condensed) back into water in the condenser (D). The water is then pumped (E) back to the boiler (F) to be reheated and converted back into steam.

Stripped Oil Drain Plug Repair

Yes, it happened to me. During one of my regular maintenance days in the garage – adjusting the valves, synchronizing the carbs, changing the oil and filter – I decided to use a new crush washer on the oil drain plug. You’re supposed to replace them once in a while, right? I guess I tried to crush it a little too much and this was the result. As you can see, the threads are now full of aluminum from the oil pan. The plug itself looks OK, the bolt is harder than the oil pan. But the oil pan threads have been stripped so that is where the repair must take place. There are several ways to repair stripped threads. One is to use something similar to a Fix-aThread Plug Saver kit. This kit repairs the threads for a spark plug which is the same size (M14 x 1.25). A Heli-Coil is often used to repair stripped threads. But that repair is generally for permanent fasteners and may not be ideal for bolts that will be removed and replaced often. A TIME-SERT is a similar repair but is more suitable for bolts that are likely to be inserted and extracted periodically. For my repair I chose a quick and simple procedure using an oversized, self-tapping drain plug. Here are a couple of examples: This is a straight self-tapping oversized drain bolt with a nylon washer. You can find it in most any auto parts store for $3 or less. My local Pep Boys and AutoZone carry these under the Dorman brand name. This is a “piggyback” drain bolt and can usually be found right alongside the single bolt (above) for about the same price. I chose this bolt so that I could leave the big plug in the pan and use the piggyback bolt to drain my oil. This would cause less wear and tear on the oil pan itself.

Kunci Jawaban - FTP ITB!
by nflplayer 0 Comments favorite 50 Viewed Download 0 Times

Kunci Jawaban Bab 1 Ayo Berlatih 1.1 2. Kemampuan yang dimiliki hewan untuk mengetahui arah terbang, makanan, dan keadaan lingkungan­ nya dengan menggunakan bunyi. Ayo Berlatih 1.2 2. Kantung semar dan tumbuhan kejora. Cara yang dilakukan pada kantong semar dengan menghasilkan cairan untuk menarik perhatian serangga. Serangga akan tergelincir masuk ke dalam daun karena daunnya mengandung lapisan lilin. Evaluasi Bab 1 A. Pilihan Ganda 2. c 4. b 6. d 8. d 10. b B. Isian 2. Pelekat 4. Kering 6. Malam hari 8. Nitrogen 10. Lidah yang panjang dan lengket C. Uraian 2. Karena cecak memiliki telapak kaki yang tidak rata, memiliki tonjolan berbentuk garis dan berfungsi sebagai pelekat. 4. Kantong semar menghasilkan cairan untuk menarik perhatian serangga. Serangga akan tertarik dan masuk ke dalam kantong. Bab 2 Ayo Berlatih 2.1 2. Bersikap tenang, jujur, terbuka, dan selalu menjaga kebersihan. Ayo Berlatih 2.2 2. • • Pembuahan di dalam tubuh: peng­­­ gabungan sel sperma dan sel telur di dalam tubuh. Pembuahan di luar tubuh: peng­ gabungan sel sperma dan sel telur di luar tubuh Ayo Berlatih 2.3 2. Serangga dan burung Evaluasi Bab 2 A. Pilihan Ganda 2. a 4. d 6. a 8. d 10. a 12. d 14. b B. Isian 2. Embrio 4. Menstruasi 6. Melahirkan 8. Penyerbukan 10. Cangkokan Kunci Jawaban 173 C. Uraian 2. Tertariknya pada lawan jenis 4. Menggabungkan mata tunas suatu tumbuhan pada batang tumbuhan lain.

AUTO-SCAN FM RADIO KIT - Elenco
by dietdude 0 Comments favorite 24 Viewed Download 0 Times

AUTO-SCAN FM RADIO KIT MODEL FM-88K ELENCO® 150 Carpenter Avenue Wheeling, IL 60090 (847) 541-3800 Website: www.elenco.com e-mail: elenco@elenco.com To see our complete line of Educational Products go to WWW.ELENCO.COM Assembly and Instruction Manual ELENCO ® Copyright © 2011 by ELENCO® All rights reserved. No part of this book shall be reproduced by any means; electronic, photocopying, or otherwise without written permission from the publisher. 753050 PARTS LIST GLOSSARY (Continued) If you are a student, and any parts are missing or damaged, please see instructor or bookstore. If you purchased this kit from a distributor, catalog, etc., please contact ELENCO® (address/phone/e-mail is at the back of this manual) for additional assistance, if needed. DO NOT contact your place of purchase as they will not be able to help you. RF Radio Frequency. Sensitivity The ability of a receiver to pick up low-amplitude signals. Speaker An electronic device that turn electric impulses into sound. Surface-mount Technology RESISTORS Symbol R5 R1 R3 R4 R2 R6/S3 Value Color Code 10Ω 5% 1/4W brown-black-black-gold 680Ω 5% 1/4W blue-gray-brown-gold 5.6kΩ 5% 1/4W green-blue-red-gold 10kΩ 5% 1/4W brown-black-orange-gold 18kΩ 5% 1/4W brown-gray-orange-gold Potentiometer 50kΩ & switch w/ nut & washer Part # 121000 136800 145600 151000 151800 192522 CAPACITORS Qty. r1 r1 r1 r1 r1 r1 r1 r1 r2 r1 r1 r6 r2 r1 r1 r2 Symbol C6 C7 C10 C5 C8 C4 C13 C23 C11, C12 C15 C19 C3, C9, C14, C16, C17, C* C21, C22 C20 C1 C2, C18 Value 33pF 82pF 180pF 220pF 330pF 470pF 680pF 1500pF 3300pF 0.033μF 0.047μF 0.1μF 10μF 22μF 100μF 220μF Description Discap (33) Discap (82) Discap (181 or 180) Discap (221 or 220) Discap (331 or 330) Discap (471 or 470) Discap (681 or 680) Discap (152) Discap (332) Discap (333) Discap (473) Discap (104) Electrolytic radial Electrolytic radial Electrolytic radial Electrolytic radial Part # 213317 218210 221810 222210 223317 224717 226880 231516 233310 243318 244780 251010 271044 272244 281044 282244 COILS Qty. r1 r1 Symbol L2 L1 Value Qty. r1 r1 r1 r1 r1 Symbol D1 D2 D3 U2 U1 Description Coil 4-turn Coil 6-turn Value BB909/BB910 1N4001 Part # 430150 430160 SEMICONDUCTORS LM-386 or identical TDA7088T or identical Description Varactor Semiconductor silicon diode Red LED 3mm Low voltage audio power amplifier FM receiver SM installed on PC board Part # 310909 314001 350003 330386 MISCELLANEOUS Qty. r1 r1 r2 r1 r1 r1 r1 r1 Description Antenna FM PC board w/ installed U1 (TDA7088T) Push button switch 12mm Battery holder Speaker 8Ω Cap push button switch yellow Cap push button switch red Knob pot / switch Qty. r1 r2 r1 r1 r1 r 3” r1 Part # 484005 517038 540005 590096 590102 622001 622007 622050 -1- Description Screw M1.8 x 7.5mm Antenna screw M2 x 5mm Nut M1.8 Socket IC 8-pin Speaker pad Wire 22 ga. solid Solder Lead-free Part # 641100 643148 644210 664008 780128 834012 9LF99 Trimmer A semiconductor component that can be used to amplify signals, or as electronic switches. Varactor A method of using special components that are soldered to the PC board’s surface. A diode optimized to vary its internal capacitance with a change in its reverse bias voltage. Voltage Electrical potential difference measured in volts. An adjustable fine-tuning resistor, capacitor, or inductor of small values. Voltage Regulator A circuit that holds the DC voltage. QUIZ INSTRUCTIONS: Complete the following examination, check your answers carefully. 6. The capacitance of the varactor is determined by . . . r A) the voltage level. r B) the amount of current in the circuit. r C) the signal strength of the RF carrier. r D) the amount of resistance in the circuit. 1. The number of cycles produced per second by a source of sound is called the . . . r A) amplitude. r B) vibration. r C) sound wave. r D) frequency. 7. The ability to select a specific band of frequencies, while rejecting others, is called . . . r A) selectivity. r B) sensitivity. r C) demodulation. r D) none of the above. 2. The frequency of the modulating signal determines the ... r A) number of times the frequency of the carrier changes per second. r B) maximum deviation of the FM carrier. r C) maximum frequency swing of the FM carrier. r D) amount of amplitude change of the FM carrier. 8. The process of mixing two signals to produce a third signal is called . . . r A) filtering. r B) detecting. r C) rectification. r D) heterodyning. 3. The FM broadcast band is . . . r A) 550 – 1,600kHz. r B) 10.7MHz. r C) 88 – 108MHz. r D) 98.7 – 118.7MHz. 9. The circuit designed to supply substantial power output into low impedance load is called . . . r A) power supply. r B) pre-amplifier. r C) power amplifier. r D) detector. 4. The AFC circuit is used to . . . r A) automatically hold the local oscillator on frequency. r B) maintain constant gain in the receiver to prevent such things as fading. r C) prevent amplitude variations of the FM carrier. r D) automatically control the audio frequencies in the receiver. 5. The device most often used for changing the local oscillator frequency with the AFC voltage is a . . . r A) feedthrough capacitor. r B) variable inductor. r C) varactor. r D) trimmer capacitor. 10. The gain of the LM-386 amplifier can be set in range from . . . r A) 1 to 20. r B) 20 to 200. r C) 0 to 200. r D) 50 to 100. Answers: 1. D, 2. A, 3. C, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. D, 9. C, 10. B

Abney & Associates Technology Updates: Sheriff’s forum to open eyes of parents about teen social med

It started with a disagreement between friends at school. Then came threatening phone calls at home. Finally, taunting and name-calling on Facebook and Twitter. By the end of a 24- to 48-hour period, Cara Cockerham had called the Fishers Police Department, and she had shut down her 13-year-old daughter’s Facebook page. Although the incident happened three years ago, when her daughter was a seventh-grader, Cockerham said the memory is still fresh.

contents - DeWalt
by esuba_ocud 0 Comments favorite 27 Viewed Download 0 Times

CONTENTS CORDLESS POWER TOOLS 12V & 20V MAX* Chargers . . . . 12V MAX* Combo Kits. . . . . . . 18V Combo Kits . . . . . . . . . . 20V MAX* Combo Kits. . . . . . . 36V Combo Kits . . . . . . . . . . Adhesive Dispensers . . . . . . . Band Saws . . . . . . . . . . . . Batteries & Chargers . . . . . . . Bi-Metal Cordless Bandsaw Blades Charger/Radio. . . . . . . . . . . Circular Saws . . . . . . . . . . . Concrete Vibrator . . . . . . . . . Cut-Off Tools . . . . . . . . . . . Cut-Out Tool. . . . . . . . . . . . Drill/Drivers . . . . . . . . . . . . Flashlights. . . . . . . . . . . . . Floodlights . . . . . . . . . . . . Hammer Drills . . . . . . . . . . . High Torque Wrenches. . . . . . . Impact Drivers & Wrenches . . . . Instruments . . . . . . . . . . . . Jig Saws . . . . . . . . . . . . . Nailers . . . . . . . . . . . . . . Reciprocating Saws . . . . . . . . Right Angle Drills . . . . . . . . . Rotary Lasers . . . . . . . . . . . Screwdrivers . . . . . . . . . . . SDS Rotary Hammers . . . . . . . Shears . . . . . . . . . . . . . . Vacuums . . . . . . . . . . . . . Work Lights . . . . . . . . . . . . Angle Grinders - Small, Medium & Large . . . . . . . . . . . . . Band Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Chipping Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Chop Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Circular Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Air Hoses . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Combo Kits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Hand Carry - Electric. . . . . . . . . . . . . . . . Compressors - Wheeled Portable - Electric. . . . . . . . . . . . . Cordless SDS Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . Cut-Off Machines . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Demolition Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Die Grinders. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Drills - Electronic Clutch & Specialty (1/2") . . . . . . . . . . . . . Drills - VSR (1/4”, 3/8” & 1/2”) . . . . . . . . . . . . . . . . . . Drill - VSR Right Angle (3/8”). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dust Extraction for Grinders . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dust Extraction for Large Rotary Hammers & SDS Rotary Hammers Dust Extractor Attachments & Connectors . . . . . . . . . . . . . Dust Extractor Vacuums . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Grinder Accessories . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Grinders - Bench & Straight . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hammerdrills . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hand Planers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Handheld Tile Saw. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Heat Guns. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . High Performance Angle Grinders - Small (Body Grip & Trigger Grip) Impact Wrenches . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jig Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Laminent Trimmers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Miter Saw Stands . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Miter Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Multi-Cutter® Saw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nailer - Coil Framing & Palm. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nailers - Finish/Brad, Framing, Roofing and Finish & Framing . . . Nibblers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Optical Instruments . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pavement Breaker. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Plate Joiner & Plate Joiner Blade . . . . . . . . . . . . . . . . . Polishers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Random Orbital Sanders. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Reciprocating Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Routers & Router Accessories . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sanding Pads . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Screwdrivers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Scroll Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . SDS MAX Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . SDS Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Shears . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Spline Rotary Hammers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Staplers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Table Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Thickness Planers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Tile Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Track Saws . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Fuel Injector Testing - ECS
by banteng_murka 0 Comments favorite 46 Viewed Download 0 Times

Fuel injectors last a long time but, like everything else, are eventually subject to failure. The can fail in various ways, some of which can be fixed and others not. Just to give you and idea of the kind of tests and service injectors normally get by a professional, here is a list of things that were reported when I sent mine out for cleaning and testing in 1999, for $20 each (a unit of measure or the qualitative assessment indicators used is given in parentheses): • Flow for an equivalent of 15 seconds continuous operation (CC), before and after cleaning. Rate of flow is critical because the ECU depends upon the specified flow during an energizing pulse of particular duration. Since injectors are designed for pulsed rather than continuous operation they are tested by pulsing, but the results are expressed in terms of "equivalent continuous operation." Dirty injectors have lower flow rates. In my case flow rate went up by about 10% or more due to cleaning. • Leaks (OK or Leaks), before and after cleaning. Leakage can be either through the tip or internal. Tip leakage is caused by the valve not closing completely, perhaps due to dirt particles at the seat, which can't be seen without removing the injector from the car. Sometimes cleaning will resolve tip leaks. Internal leaks are when the casing breaks or something so that fuel goes where it shouldn't be. Sometimes this results in visible leakage from the plastic part of the injector body, so they can be seen without removing the injector. However, the testers rejected two of my injectors for internal leakage and I don't remember seeing any external signs, so I don't fully understand this failure mode. At any rate, cleaning won't fix this. • Spray pattern (OK, stringy, or plugged), before and after cleaning. Even if the flow rate is OK and there are no leaks an injector can develop a poor spray pattern, possible affecting combustion. I have heard of shops servicing the racers that give actual spray patterns recorded on a blotter for each injector. The service I used only say OK, Stringy, or Plugged. Four of my 12 went from Stringy to OK after cleaning. • Coil resistance (Ohms), cool and hot. The resistance of the solenoid coil is one measure of electrical soundness of an injector. I don't know everything that can happen in this category, but coil burn out is possible I suppose, in which case the resistance would be infinite. Perhaps internal leakage could result in corrosion, ...

Chevrolet Wiring Harness - CP Performance

1. 2. 3. 4. OR. A. N. G. E. 12 R. E. D. Y. E. LLO. W. / RE. D. 10 R. E. D. UNIVERSAL CHEVROLET. ENGINE WIRING HARNESS. P/N 620-08802. P/N 620-08804. REAR VIEW SHOWN FOR BREAKER UNIVERSAL CHEVROLET ENGINE WIRING HARNESS P/N 620-08802 P/N 620-08804 5 6 7 BLACK RED BLACK LT. BLUE PURPLE RED TO BREAKER ORANGE YELLOW/RED PURPLE LT. BLUE PURPLE ORANGE 10 15 12 16 TAN 13 14 9 3 ORANGE 17 12 RED 10 RED YELLOW / RED 2 4 10 RED FROM HARNESS 11 8 1 PURPLE TAN ORANGE RED TO BREAKER GRAY GRAY YELLOW / RED RED YELLOW / RED GRAY 10 RED FROM TERMINAL BAR 7 1 - 12 VOLT ON STARTER 2 - “S” ON STARTER 3 - 12V ON STARTER 4 - “R” ON STARTER 5 - STARTER SOLENOID 6 - STARTER SOLENOID 7 - STARTER SOLENOID TRIGGER TERMINAL 8 - NEGATIVE SIDE OF COIL 9 - POINT TERMINAL ON DISTRIBUTOR 10 - CIRCUIT BREAKER 11 - POSITIVE TERMINAL ON COIL 12 - CIRCUIT BREAKER 13 - OIL PRESSURE SENDER 14 - GROUND TO ENGINE BLOCK 15 - ALTERNATOR “EXC” TERMINAL 16 - ALTERNATOR CHARGE POST 17 - WATER TEMPERATURE SENDER

ANALISIS SOAL SNMPTN BIOLOGI ... - repository@UPI

ANALISIS SOAL SNMPTN BIOLOGI BERDASARKAN DOMAIN KOGNITIF TAKSONOMI BLOOM REVISI DAN PROFIL CAPAIAN SISWA SMA KELAS XII SKRIPSI Dajukan untuk Memenuhi Sebagian dari Syarat Memperoleh Gelar Sarjana Pendidikan Program Studi Pendidikan Biologi Oleh: Dian Amirulloh 0900457 JURUSAN PENDIDIKAN BIOLOGI FAKULTAS PENDIDIKAN MATEMATIKA DAN ILMU PENGETAHUAN ALAM UNIVERSITAS PENDIDIKAN INDONESIA 2013 Dian Amirulloh, 2013 Analisis Soal SNMPTN Biologi Berdasarkan Domain Kognitif Taksonomi Bloom Revisi Dan Profil Capaian Siswa SMA Kelas XII Universitas Pendidikan Indonesia | repository.upi.edu | perpustakaan.upi.edu ANALISIS SOAL SNMPTN BIOLOGI BERDASARKAN DOMAIN KOGNITIF TAKSONOMI BLOOM REVISI DAN PROFIL CAPAIAN SISWA SMA KELAS XII Oleh Dian Amirulloh Sebuah skripsi yang diajukan untuk memenuhi salah satu syarat memperoleh gelar Sarjana pada Fakultas Pendidikan Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam © Dian Amirulloh 2013 Universitas Pendidikan Indonesia Agustus 2013 Hak Cipta dilindungi undang-undang. Skripsi ini tidak boleh diperbanyak seluruhya atau sebagian, Dian Amirulloh, 2013 Analisis Soal SNMPTN Biologi Berdasarkan Domain Kognitif Taksonomi Bloom Revisi Dan Profil Capaian Siswa SMA Kelas XII Universitas Pendidikan Indonesia | repository.upi.edu | perpustakaan.upi.edu dengan dicetak ulang, difoto kopi, atau cara lainnya tanpa ijin dari penulis. LEMBAR PENGESAHAN ANALISIS SOAL SNMPTN BIOLOGI BERDASARKAN DOMAIN KOGNITIF TAKSONOMI BLOOM REVISI DAN PROFIL CAPAIAN SISWA SMA KELAS XII Oleh: Dian Amirulloh 0900457 Disetujui dan disahkan oleh: Pembimbing I Prof. Dr. Nuryani Rustaman, M.Pd. NIP. 195012311979032029 Pembimbing II Dr. Siti Sriyati, M.Si. NIP. 197105302001122001 Mengetahui Ketua Jurusan Pendidikan Biologi Dr. Riandi, M.Si. Dian Amirulloh, 2013 Analisis Soal SNMPTN Biologi Berdasarkan Domain Kognitif Taksonomi Bloom Revisi Dan Profil Capaian Siswa SMA Kelas XII Universitas Pendidikan Indonesia | repository.upi.edu | perpustakaan.upi.edu NIP.196305011988031002 “Sumpahku” Terlentang! Jatuh! Perih! Kesal! Ibu pertiwi Engkau pegangan Dalam perjalanan Janji pusaka dan sakti Tanah tumpah darahku makmur dan suci ………… Hancur badan! Tetap berjalan! Jiwa besar dan suci Membawa aku PADAMU! (Bacharuddin Jusuf Habibie) “Skripsi ini dipersembahkan untuk orang-orang yang saya sayangi, khususnya ibunda & ayahanda yang dengan tulus ikhlas telah memberikan do’a dan dukungan kepada penulis selama melaksanakan studi di perguruan tinggi, serta untuk bangsa & negara Indonesia yang saya cintai. Semoga karya ini dapat membuahkan kebaikan dan memberikan manfaat.” - Mari Kita Buat Indonesia Tersenyum - Dian Amirulloh, 2013 Analisis Soal SNMPTN Biologi Berdasarkan Domain Kognitif Taksonomi Bloom Revisi Dan Profil Capaian Siswa SMA Kelas XII Universitas Pendidikan Indonesia | repository.upi.edu | perpustakaan.upi.edu PERNYATAAN Dengan ini saya menyatakan bahwa skripsi dengan judul Analisis Soal SNMPTN Biologi Berdasarkan Doamin Kognitif Taksonomi Bloom Revisi dan Profil Capaian Siswa SMA Kelas XII ini beserta seluruh isinya adalah benar-benar karya saya sendiri, dan saya tidak melakukan penjiplakan atau pengutipan dengan cara-cara yang tidak sesuai dengan etika keilmuan. Atas pernyataan ini, saya siap menanggung resiko/sanksi yang dijatuhkan kepada saya apabila kemudian ditemukan adanya pelanggran terhadap etika keilmuan dalam karya saya ini, atau ada klaim dari pihak lain terhadap keaslian karya saya ini.

snmptn-2010_ipa_kodesoal_526
by top markotop 0 Comments favorite 35 Viewed Download 0 Times

1. Sebelum mengerjakan soal, Anda diminta untuk meneliti kelengkapan nomor dalam berkas soal ini. Tes Bidang Studi IPA ini terdiri atas 60 soal dari 4 bidang ilmu, yaitu Matematika 15 soal, Fisika 15 soal, Kimia 15 soal, dan Biologi 15 soal. 2. Bacalah dengan cermat aturan dan tata cara menjawab setiap tipe soal! 3. Tulislah jawaban Anda pada lembar jawaban ujian yang tersedia sesuai dengan petunjuk yang diberikan! 4. Anda dapat menggunakan bagian yang kosong dalam berkas soal untuk keperluan corat-coret. Jangan menggunakan lembar jawaban ujian untuk keperluan corat-coret. 5. Selama ujian berlangsung, Anda tidak diperkenan­ kan menggunakan alat hitung dalam segala bentuk. 6. Selama ujian berlangsung, Anda tidak dlperkenan­ kan menggunakan alat komunikasi dalam segala bentuk. 7. Selama ujian berlangsung, Anda tidak diperkenan­ kan untuk bertanya atau meminta penjelasan kepada siapa pun tentang soal-soal ujian, termasuk kepada pengawas ujian. 8. Selama ujian berlangsung, Anda tidak diperkenan­ kan keluar-masuk ruang ujian. 9. Waktu ujian yang disediakan adalah 90 menit. 10. Harap diperhatikan agar lembar jawaban ujian tidak kotor, tidak terlipat, tidak basah, dan tidak robek. 11. Setelah ujian selesai, Anda diminta tetap dud uk sampai pengawas selesai mengumpulkan lembar jawaban ujian. Anda dipersilahkan keluar ruang setelah mendapat isyarat dari pangawas untuk meninggalkan ruang. 12.Jawaban yang benar diberi skor +4, jawaban kosong diberi skor 0, dan jawaban yang salah diberi skor -1. 13.Penilaian didasarkan atas perolehan skor pada setiap bidang ilmu. Oleh sebab itu, Anda jangan hanya menekankan pad a bidang ilmu tertentu (tidak ada bidang ilmu yang diabaikan). 14.Kode naskah ini: [

 789101112131415